Till innehåll på sidan

Skolplattformen

Skolplattformen är en ny gemensam digital plattform för Stockholms stads skolor och förskolor. Vi kommer att successivt fylla Skolplattformen med allt mer innehåll. Under höstterminen 2018 kommer de sista delarna av Skolplattformen på plats och plattformen uppdateras då med nya funktioner. Under uppstartsfasen har det förekommit en del åtkomstproblem till Skolplattformen, detta har gällt alla skolor och förskolor i Stockholm Stad.

Guide för vårdnadshavare

PDF iconhandhavandeguide_vardnadshavare.pdf

PDF icon snabbguide_till_skolplattformen_for_vardnadshavare.pdf

Uppdatera kontaktuppgifter i e-tjänsten

Börja med att uppdatera dina kontaktuppgifter i e-tjänster på Stockholm stads webbplats. Om du inte gör det får du inte relevant information i Skolplattformen.

Länk för att komma till e-tjänster: https://etjanster.stockholm.se/MinaSidor/ Klicka på "ändra e-postadress" så kommer du rätt.

Inloggning

Vårdnadshavare: http://skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare

Elever: http://skolplattformen.stockholm.se

Support

Telefonsupporten har öppet på vardagar mellan klockan 8.00-16.30 för vårdnadshavare och 8.00-17.00 för elever.

Vårdnadshavare

Kontaktuppgifter till support för vårdnadshavare: http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Skolplattformen/Support-for-vardnadshavare/

Supportguide för vårdnadshavare: http://supportguider.stockholm.se/portal/vhskolplattformen

Elever

Kontaktuppgifter till elevsupport: http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Skolplattformen/Skolplattformen-for-elever-och-pedagoger/

Supportguide för elever: https://video.stockholm.se/tag/eskolplattformen

Varför en skolplattform?

För dig som elev blir skolplattformen ett redskap för att ladda upp inlämningar, få bedömningar på ett ställe och se information om nya läxor, schema, matsedel och nyheter från skolan. Det ger dig en överblick över din utveckling i skolan.

För dig som vårdnadshavare blir skolplattformen en plats där du kan följa ditt barn från förskolan till gymnasiet på ett och samma ställe och därmed få insyn i verksamheten och barnets utveckling. Det blir ett sätt för dig att hålla kontakt med skolan och få information om nyheter och händelser såsom läxor, bedömningar och utflykter.

Kontakt

Har du frågor om införandet av skolplattformen kan du höra av dig på
E-post: skolplattform@stockholm.se

 

Källa: http://www.stockholm.se/skolplattformen

Dela: