Välkommen till Högalidsskolans bibliotek!

Biblioteket erbjuder massvis med bra skönlitterära böcker för alla åldrar, från låg- till högstadiet. Här finns även faktaböcker, engelska böcker, serieböcker och mycket mer spännande att upptäcka.

Biblioteket är en öppen plats där eleverna möts för att läsa, plugga och ha en lugn stund med sina vänner. Vi hoppas vara en oas där alla kan få finna ett lugn och upptäcka nya spännande tankar.

Biblioteket har öppet varje skoldag mellan klockan 9.00-11.00.

Biblioteket fungerar som ett vanligt bibliotek och man har 4 veckors lånetid innan boken behöver lämnas tillbaka. Vi tar aldrig förseningsavgift.

Om en bok har tappats bort, blir man däremot skyldig att ersätta biblioteket med ett nytt exemplar av samma bok, eller samma belopp som bokens återanskaffningspris.

Därför är det viktigt att eleverna lånar böcker på sina bibliotekskort. Bibliotekskort får alla elever när de börjar på skolan efter att de tillsammans med vårdnadshavare fyllt i och lämnat in blanketten "Avtal för lånekort".

Varmt välkommen!