Om skolan

Högalidsskolan är en F-9 skola belägen i Hornstull på västra Södermalm i Stockholm. Här har ca 1000 elever sin skolgång.

Eleverna här bor i hög utsträckning i skolans närhet. Söktrycket till skolan är stort och meritvärdet för åk 9 är högt, generellt är studieresultaten höga. Antalet förstahandssökande till förskoleklass är klart över medel för Stockholms Stads kommunal skolor.

CSI- grupp och förberedelsklass

Till skolan hör två Centrala grupper för Särskild Inriktning (CSI-grupper), varav den ena lokaliserad i, och den andra i nära anslutning till skolans huvudbyggnad. Vi har också en förberedelseklass (FBK) för elever som är nyanlända i Sverige.

Personal

Personalen, till antalet ca 160, är erfaren och kompetent, samt står för en positiv kontinuitet. Lärarpersonalen har i mycket hög utsträckning formell behörighet enligt de nya reglerna för lärarlegitimation i de ämnen de undervisar i.

Skolbyggnaden och skolgården

Skolbyggnaden, som är från 1921, genomgick för några år sedan en omfattande renovering. Skolan var helt klar och återinvigdes i januari 2016. Under sommaren samma år var det dags för renovering av skolgården och eleverna möttes efter sommarlovet av en helt ny skolgård med nya gungor, hinderbana, konstgräsplan med mera. Detta har resulterat i att våra elever nu går i en av Sveriges finaste skolor!

Pilotprojekt - rörelsebana

Vi är under 2017 med i ett pilotprojekt som Utbildningsförvaltningen håller i för att undersöka hur vi kan få elever att röra på sig mer i skolan. I samband med detta har vi fått en rörelsebana inomhus och ett utegym placerat i den del av skolgården som kallas ”Rosengården”.

Matsalen

Skolan har ett eget tillagningskök och serverar minst en varmrätt, en vegetarisk rätt, soppa, knäckebröd och ett stort salladsbord varje dag. Alla elever på skolan erbjuds gratis frukost i matsalen varje ordinarie skoldag mellan klockan 7.15-7.55. Maten vi serverar är mycket uppskattad av både elever och personal!